Veel voorkomende gedragsproblemen

Pyrrhura's zijn onder de grote parkiet soorten een van de makkelijkste soorten om te houden. 
Dit betekend dat veel ernstige gedragsproblemen niet snel voorkomen, al is het zeker wel mogelijk voor pyrrhura's om deze te krijgen met een slechte verzorging en weinig aandacht!

Extreem bijtgedrag, agressie
Schreeuwen
Over poetsen of plukken
Partnergedrag

Dit zijn maar een paar van de gedragsproblemen die voorkomen onder de gaaien, waarvan de laatste vaak een veroorzaker van de eerst genoemde.
Denk jij dat je vogel een gedragsprobleem heeft, en heb je eerst een medische oorzaak uitgesloten? (bijv. plukken en huidproblemen, beestjes. Agressie vanwege een pijn) Heb je alles al geprobeerd wat je is aangeraden? (Overstap op pellets of meer vers groente en fruit, meer sloop en foerageer afleiding, meer beweegruimte, radio aan als je weg bent, zelfs gezelschap in vorm van een andere gaai die in dezelfde of andere kooi leeft..)
Probeer dan contact op te nemen met een papegaaien gedragsdeskundige. Er zijn meerdere op internet te vinden. Ontdek welke goed aangeschreven staat en durf een bedrag neer te leggen voor hulp, voor je je vogel opgeeft (aan stichting of volgende baasje)
Wie weet is er wel iets simpels aan te doen....

In sommige gevallen kan ik ook helpen! Door middel van praten over de situatie van je vogel, het dieet, z'n leefruimte, de relatie met jou en andere familieleden etc. Dan kunnen we kijken wat jij "verkeerd" doet. Ik heb cursussen gevolgd en ook vele boeken en contacten gehad en al meerdere vogels succesvol op weg geholpen.
Het gevaar van facebook groepen etc is vaak dat er ook oudere niet succesvolle of zelfs hele slechte tips gegeven kunnen worden die het probleem kunnen verergeren. Het idee van mij als hulp is een intensief contact over de vogel zelf voor het begrijpen van de situatie, zodat advies het niet kan verergeren. Ook sta ik er  nuchter in en geef ook aan wanneer ik niet kan helpen. Mijn kennis ligt puur bij Pyrrhura, Forpus en eventueel kleinere parkieten.

 

PERFECT PYRRHURA

Voor een goede verzorging van de pyrrhura