Dit is een nieuwe pagina.

Hier kunt u content plaatsen.

De andere tips slaan op natuurlijk flock gedrag vervormd voor in de huiskamer ;)
- Samen eten.
Dit hoeft niet perse uit 1 bakje, liever niet zelfs. Het beste is 2 bakjes klaar te zetten. Dit kan naast elkaar op de bank, tafel, speelplek. Maar eventueel ook op 2 speelplekjes dicht bij elkaar of elk in eigen kooi maar wel vlak bij elkaar.
- Samen badderen/drogen.
Soms kan je de vogels samen naast elkaar zetten en de sproeier/douche zijn werk laten doen. Soms gaan ze direct samen in een bak (denk ovenschaal o.d.) met water. Badderen verbroederd! Soms, heb je 2 aparte plekjes nodig voor sproeien of 2 aparte bakjes, of moet je ze zelfs 1 voor 1  douchen/sproeien/badderen. Maar, een natte vogel is vaak veel rustiger ook vanwege kwetsbaarheid. Het drogen en alle activiteiten die daar bij komen kijken (poetsen, wrijven, beetje tukken) zijn ook flock activiteiten. Misschien dat dit niet naast elkaar kan, maar misschien wel zo dicht mogelijk bij elkaar op speelplekken/kooien.
- Samen verzorgen.

- Samen spelen.


Hoe hou je je vogel sociaal tegenover de mens!
Is dit echt nodig? Ik vind voor mijzelf van wel. Maar het is niet een must voor in elke situatie. Overigens is het wel handig een vogel te hebben die een beetje met vreemde om kan gaan zonder paniek of agressie. Denk ook maar aan de vogelarts. Maar het is soms vooral handig als de vogel leuk blijft naar de hele familie en bezoek. Vogels zijn van nature nou eenmaal vrij eenkennig, wat handig is om in ieder geval zo danig te beperken dat de vogel wel leuk om kan gaan met iedereen in het huishouden. Het is leuker als je vogel niet op MP beland omdat hij je hele familie aanvalt ;)
Je kan je vogel sociaal houden door bijvoorbeeld gedragingen vanuit de flock met hem te ondernemen, en dus je hele familie hier aan deel laten nemen. Eigenlijk dezelfde puntjes als met socialisatie van de vogels onderling, maar dan wat vermenselijken. Als je vogel eet, eet gezellig mee maar ook vica versa. En hou di too
Met bezoekers kan je bijvoorbeeld aanga

 

PERFECT PYRRHURA

Voor een goede verzorging van de pyrrhura