De wilde pyrrhura

Allemaal leuk die tamme pyrrtjes, en super belangrijk om ze goed te kennen en hun verzorging te weten. Door de website heen benoem ik sommige dingen ook in vergelijking met hun natuurlijk gedrag. Meer over de natuurlijke gedragingen van je vogel weten werkt in het voordeel om je vogel beter te leren begrijpen. En ook ze zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.


Leefgebied.
Pyrrhura's komen in het wild voor in de bossen van Zuid-Amerika. Met name in Bolivia, Paraguay, Brazilië en Argentinië. 
Levend in de bossen, zijn ze naast goede vliegers ook geweldige klimmers geworden. Dat zien we ook zeker terug bij onze huiskamer vriendjes!

Flock.
Tot wel 20 pyrrhura in een flock, soms wel meer! Grootte van flock is vaak bepaald door de hoeveelheid voedsel dat beschikbaar is. Pyrrhura zijn gewend aan Multi-flocks. In de bossen leven ook veel andere soorten papegaaien en parkieten, al die flocks leven vaak gemoedelijk naast en door elkaar heen. Natuurlijk met respect, en wanneer de broedtijd is word er geen andere gaai in de buurt van de nesten getolereerd. Als voedsel schaars is zal het delen van gebieden ze lastiger af gaan. Door dit wilde gedrag is de pyrrhura nog vrij sociaal te krijgen in de huiskamer met andere gaaien (lees ook pagina "De (a)sociale pyrrhura")

Dagbesteding v.d. flock.


Voeding in het wild.
Daar in de bossen van zuid Amerika is natuurlijk van alles te vinden. 


 

PERFECT PYRRHURA

Voor een goede verzorging van de pyrrhura